De Europese kampioenschappen badminton konden dit jaar nog net plaatsvinden voordat de corona-maatregelen van kracht werden. We kunnen ons met recht afvragen hoe badminton te doen nu deze maatregelen in werking zijn getreden. De wedstrijden werden gehouden van 11 t/m 16 februari 2020 in de gezellige Franse stad Liévin. Ook het Belgische mannen- en vrouwenteam namen uiteraard deel aan het Europese toernooi. De wedstrijden omvatten zowel enkel- als dubbelspelen. Hoewel de Belgische teams er niet in geslaagd zijn om een medaille te veroveren, hebben ze toch zeer goede resultaten laten zien. De kwartfinales werden echter door beide ploegen niet gehaald.

De prestaties van het mannenteam

Het Belgische mannenteam bestond ditmaal uit Maxime Moreel, Freek Golinski, Floris Oleffe, Rowan Scheurkogel, Julien Carraggi, Jona van Nieuwkerke en Elias Bracké. Tijdens de eerste wedstrijden werd er tegen Turkije gespeeld. Met een uitslag van 1-4 in het voordeel van België was de eerste overwinning binnen. De volgende dag werden ook de wedstrijden tegen Hongarije gewonnen met 0-5. De laatste wedstrijden moesten worden gespeeld tegen het Franse team, die ook al twee overwinningen had behaald. Dat betekende dat óf België óf Frankrijk door zou gaan naar de kwartfinale. De Franse deelnemers wonnen de beslissende wedstrijden met 5-0.

De prestaties van het vrouwenteam

Het Belgische vrouwenteam werd deze keer vertegenwoordigd door Flore Vandenhoucke, Clara Lassaux, Joke Delanghe, Lise Jacques, Lien Lammertyn en Lianne Tan, die zich gedurende de afgelopen jaren al tweemaal kwalificeerde voor de Olympische Spelen. De eerste competitiedag zette helaas niet goed in voor de vrouwenploeg: de wedstrijden tegen het Russische team werden verloren met 5-0 voor Rusland. Op de tweede dag werd alles op alles gezet om de wedstrijden tegen Litouwen te winnen. Met een overwinning van 5-0 voor het Belgische team werd deze dag goed afgesloten. Op de derde dag slaagde het team er bovendien in om het IJslandse team met 4-1 te verslaan.