Het live streamen van evenementen, belangrijke gebeurtenissen en zelfs uitvaarten is een snelgroeiende trend. Het live streamen van badminton wedstrijden begint ook al serieuze vormen aan te nemen.

De reden dat het online live streamen van sportwedstrijden zo immens populair is geworden, heeft vast en zeker te maken met het fanatisme van de supporters. Toch zal er absoluut nog een andere factor meespelen. Er wordt namelijk ontzettend veel gewed op deze sportwedstrijden. En wedden op sportwedstrijden, denk bijvoorbeeld maar aan de paardenraces, is natuurlijk een eeuwenoud verschijnsel. Echter is online wedden een relatief nieuw begrip.

Op online gokbedrijf Unibet Sport Live kunnen mensen dat bijvoorbeeld doen. Hier kunnen mensen namelijk niet alleen casinospelen zoals poker en bingo spelen, maar zij kunnen tevens wedden op live sportwedstrijden. En wanneer er geld mee gemoeid is, soms zelfs ontzettend grote bedragen, is het natuurlijk van groot belang dat de spelers er bovenop kunnen zitten!

Er zijn verschillende kanalen op het wereldwijde web waar deze sport evenementen live uitgezonden worden. Voor het gemak hebben we ze even voor u op een rijtje gezet.

YouTube

Wellicht de meest gebruikte website ter wereld voor het bekijken, uploaden en delen van video’s is YouTube. Wereldwijd worden er op de website van YouTube dagelijks meer dan 100 miljoen video’s bekeken.

YouTube heeft het streamen van live content sinds 2010 mogelijk gemaakt. Het begon hierbij allemaal met de livestream van de Indian Premier League, maar het is intussen uitgegroeid tot een breed scala aan livestreams. Van sportwedstrijden tot concerten, je kunt het zo gek niet bedenken.

Er zijn ook diverse kanalen op YouTube welke online streams van badmintonwedstrijden aanbieden. Zo is er het kanaal van BadmintonWorld.tv, dat volledig gericht is op de badmintonsport. Ook zijn er verschillende algemene sportkanalen te vinden, welke naast andere sportwedstrijden ook badmintonwedstrijden live uitzenden.

Badminton World Federation

De internationale organisatie welke de belangen voor de badmintonsport behartigt is de Badminton World Federation, afgekort BWF.

Op de website van de BWF is een mogelijkheid tot het online streamen van live badmintonwedstrijden. De online streams op hun website zijn echter gekoppeld aan het eerdergenoemde YouTube kanaal BadmintonWorld.tv. De website geeft helaas een minder duidelijk overzicht van de sub kanalen die de BWF biedt. Deze sub kanalen zijn duidelijker terug te vinden op hun YouTube channel. Zo is er onder andere het kanaal speciaal gericht op Olympische wedstrijden. Ook is er een specifiek kanaal voor Europese badmintonwedstrijden.

Dreamsports

De website Dreamsports.tv biedt een ontzettend groot arsenaal aan online live streams van sportwedstrijden aan. Je kunt eigenlijk geen sport bedenken die niet tussen dit aanbod staat. En zo dus ook badminton.

Uiteindelijk staan de streams van Dreamsports gewoon weer in contact met de streams van hoofdaanbieder BWF, maar dat is natuurlijk niet geheel verwonderlijk. Het overzicht is echter wel duidelijk, en je kunt als kijker direct zien of er op het moment dat je kijkt ook daadwerkelijk een live wedstrijd plaatsvindt. Daarnaast zijn de wedstrijden van de afgelopen uren en dagen ook heel gemakkelijk terug te kijken.

Badminton Europe

De naam Badminton Europe geeft je natuurlijk al een hint, maar dit is de Europese overkoepelende organisatie voor badminton. Zij vallen samen met de Badminton Asia Confederation, Badminton Pan Am, Badminton Confederation of Africa en Badminton Oceania onder de vijf organisaties welke met de Badminton World Federation samenwerken.

Op de website van Badminton Europe zijn, zoals wellicht verwacht, enkel de online livestreams van alle Europese badmintonwedstrijden te bekijken.